Community Centre for Health Glasgow, UK

In 2002 Hoskins Architects were commissioned to design a new, exemplar community health centre in Partick, Glasgow, to be delivered in two phases. The aim was for a welcoming, non-institutional building which would reflect the contemporary face of community health care. The glazed frontage reveals an open stair within a triple height void which forms the hub of the building and links the clinic facilities and administrative office space. The principle spaces of consulting rooms and large offices are predominantly contained within a timber box to the rear of the building, to provide privacy.

The nursery accommodation, which is an autonomous part of the building and has a requirement for privacy and containment, and hence is physically separated from both the road and the rest of the building, built under a projecting canopy that creates sheltered play spaces. Landscaping slabs at the rear of the building have three distinct levels, reflecting the development of the growing children and the different nursery classes.

  • ClientGreater Glasgow NHS Primary Care Trust
  • StatusFertigstellung 2009
  • Area 3.030 m²

Gesundheit