Strawberry Field Liverpool

In 2012, following a competitive interview process, Hoskins Architects were appointed by the Salvation Army to design a heritage centre and a new training centre for young people with learning disabilities, for the Strawberry Field site in Liverpool, England.

The new 1360m² centre is designed to maximise views and physical connections to the mature ‘park’ setting where John Lennon played as a child. The more public heritage centre, comprising of an exhibition area, glazed shop and café, is located to the north of the site, and is clearly visible from the historic gates on the approach from Beaconsfield Road. The training centre, with its greater requirement for privacy, is located to the south of the site, with a more discreet entrance, and multi-use classrooms that open directly to the gardens. Generous shared stairs at the heart of the building encourage interaction between the building users, while a large over sailing roof plane creates sheltered edges and physically unites the elements to create a pavilion in the park.

  • Client The Salvation Army
  • StatusCompletion 2019
  • Area 1.360 m²

Bildung + Soziales