Bon Accord Shopping Centre Aberdeen, UK

Following successful completion of a wider feasibility study, Hoskins Architects were appointed to design the refresh of this shopping mall in Aberdeen. During the development of the project the practice carried out several consultations with retailers and other key stakeholders in order to develop a strategic approach that would allow for the mall to remain operational for the duration of the build. The mall had become very dated in appearance with a myriad of materials present. Client and team agreed that a more contemporary approach was required in order to ensure the mall remained the premier shopping destination in the city. The redesign simplifies and adds clarity by using a limited colour palette of blacks and whites and a recurring geometric motif of the circle. Internally the works included the replacement of existing floors, ceilings, stairs and lift lobbies, as well as new frameless curved glass balustrades; externally both main entrances were completely replaced, including new external landscaping.
  • Client Land Securities/ British Land, British Land
  • StatusFertigstellung 2012
  • Area 5.000 m²

Arbeit + Freizeit